Balkan Ninnisi, Türk imali televizyon dizisi. Dizinin başrollerinde Erdal Özyağcılar, Hasret Türkad, Merih Öztürk ve Emre Beyefendi yer almaktadır. Balkan Ninnisi Jovanka kimdir? Balkan Ninnisi Jovanka kimdir, kim canlandırıyor? Merih Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli, rol aldığı diziler nelerdir?

BALKAN NİNNİSİ JOVANKA KİMDİR, KİM CANLANDIRIYOR?

Dizideki Jovanka karakterini “Merih Öztürk” canlandırmaktadır.

MERİH ÖZTÜRK KİMDİR?

Merih Öztürk, (d. 28 Aralık 1999 , Düzce, Türkiye), Türk model ve oyuncu. Best Model Of Turkey 2018 üçüncüsü.

Merih Öztürk, 6 yaşından itibaren oyunculukla ilgilendi. Son Osmanlı Yandım Ali, İki Aile, Trt Çocuk Reklamı, Transist Reklamı, Nerde O Yeminler, Danette Reklamı ve Veet Reklamı üzere çeşitli projelerde yer aldı ve Tv programlarına katılarak çocuk oyunculuk yaptı.

2016 yılında 16 yaşında birinci kez Best Model yarışına katıldığı sene finalist oldu. 2017 yılında Best Model’e yine katılmaya karar verdi ve tekrar finalist olarak 17 yaşında Best Promising (Gelecek Vaad Eden) mükafatını aldı. 2018 yılında tekrar Best Model of Turkey yarışına katılarak 18 yaşında Türkiye 3.’sü seçildi. Oyunculuk eğitimine devam etti. İngiltere’de yayınlanan Liverpool Victoria reklamında yer aldı. Blu TV’de yayınlanan Börü 2039 isimli bilimkurgu dizisinde Güney karakterini canlandırdı. Yakında TRT 1’de yayınlanmaya başlayacak olan Balkan Ninnisi dizisinde başrol olarak Jovanka karakterini canlandıracaktır.

Filmografisi:

  • 2006 : Son Osmanlı Yandım Ali
  • 2017 : Danette Reklamı
  • 2017 : Nerde O Yeminler
  • 2018 : İki Aile
  • 2019 : Trt Çocuk Reklamı
  • 2019 : Liverpool Victoria
  • 2020 : Veet Reklamı
  • 2020 : Molped Reklamı
  • 2021 : Enza Home Reklamı
  • 2021-2022 : Börü 2039 (Güney)
  • 2022- : Balkan Ninnisi (Jovanka)